Linjebeskrivelser for skoleåret 2017/2018 

Idræt og Sundhed

Udfordrende, sjove og grænseoverskridende oplevelser

På Idræt og Sundhed vil du få mange udfordrende, sjove og grænseoverskridende oplevelser. Du skal have lyst til at prøve noget nyt og afprøve dig selv i forskellige discipliner. Har du lyst til at spille en masse fodbold, og har du ambitioner om at forbedre dig og udvikle dine fodboldmæssige egenskaber er Idræt og Sundhed også stedet for dig.

Du skal være interesseret i og klar til:

 • at spille de kendte boldspil fodbold,
  håndbold, basketball og volley
 • at prøve nye alternative spil
 • at løbe O-løb
 • at spille badminton/tennis
 • at prøve golf, skydning, kampsport,
  aerobic m.m.
 • at deltage i mange andre aktiviteter
  og skoleligaen og andre stævner.

Til topTil top

Teknik og Science

Teknik og Science er for elever, der er interesseret i det naturvidenskabelig, tekniske eller sundhedsfaglige. Overvejer du f.eks. at blive sygeplejerske, laborant, biolog, ingeniør, tekniker e.lign. er det præcis her, du skal være.

I Teknik og Science skal du tage stilling til den samfundsmæssige og teknologiske udvikling. Du får mulighed for at tilegne dig naturfaglige, tekniske og sundhedsfaglige kompetencer og en viden, der betyder at du er godt forberedt til en ungdomsuddannelse med naturfagligt indhold.

I undervisningen tilstræber vi at være anvendelsesorienteret, at koble teori og praksis, at inddrage erhvervslivet aktivt og arbejde innovativt med bl.a. energi og design. Vi vil bevæge os fra hypotese til resultat, og måske er det den biologiske produktion af f.eks. mejeriprodukter eller kosmetik du vil arbejde med eller måske bygge din egen robot.

Teknik og Science skal være med til at skabe et bedre grundlag for din uddannelse inden for sciencefagene - vi vil nørde, og vi vil nørde sammen.

 

 

 

 

Til top

Globalt og National

En kombination af 10. klasse og VID Handelsgymnasiet.

Global tænkning og international forståelse

På international linje får du gode muligheder for at arbejde på et højt fagligt niveau og udvide dit kendskab til andre kulturer og internationale forhold.

Vi skal beskæftige os med:

 • Nysgerrighed og interesse for noget nyt og anderledes - fx andre landes skikke, madkultur, historie, økonomi, traditioner og vaner undersøges. Mange besøg af gæstelærere med input fra verden.
 • Sprogbevidsthed – begejstring for sprog og lyst til at lære og arbejde med sprog - engelsk, tysk, spansk og lign.
 • Specifikke handelsskolefag - fx international økonomi, virksomhedsøkonomi og afsætning.
 • Øvelse i præsentationsteknik og personlig fremtræden.
 • Udvikling af IT-kundskaber og muligheder for elektronisk præsentation.
 • Arbejde med viden om og udvikling af egne kompetencer, især i forbindelse med fremtidig studie- og erhvervsvalg. 

Der er masser af muligheder for at få indflydelse på årsplanen - vi justerer hele tiden indholdet i undervisningen i forhold til, hvad der er aktuelt spændende og interessant for jer. Det kan være emner om danskhed, film, EU, Kina, hjælpeorganisationer, fremmede religioner m.m. 

Til top

EUD10 Norddjurs

EUD10 er for dig, der har lyst til at gå i gang med en erhvervsuddannelse, men ikke helt ved hvilken. Undervisningen retter sig også mod de unge, der evt. ikke har opnået et karaktergennemsnit på 02 i dansk og matematik, men også for dem, som tænker at undersøge EUX.

På EUD10 vil du blive indskrevet som elev på 10. KLASSE-CENTER DJURSLAND, hvor du vil modtage undervisning i de obligatoriske fag svarende til indholdet i almen 10. klasse. Du vil i skoleåret også deltage i erhvervsrettede aktiviteter på erhvervsskolerne, hvor vi flytter undervisningen fra klasseværelset ud i det virkelige liv og prøver teorien af i praksis.

Der er rigtig mange aktiviteter ud over undervisningen. VI skal på introtur og studietur, og der vil være temadage og fællesarrangementer, hvor vi lærer hinanden bedre at kende.

Se mere på www.eud10djursland.dk

 

 

Til top

Kultur, Kreativitet og Oplevlser

Kreativitet & Udfordringer

Vælger du kreativ linje på 10KCD, vil du blive udfordret inden for en masse kreative områder. Du skal gennem hele den kreative proces: fra skitse over materialevalg til udførelse og præsentation af dit produkt. Du er en aktiv medspiller i undervisningen, og dine idéer er udgangspunktet for det, vi laver, men du bliver også udfordret på dine forestillinger om kunst, kultur og kreativitet og skal være frisk på at prøve nye teknikker og arbejdsmåder.

Vi arbejder med mange forskellige teknikker og emner - i år har vi blandt andet arbejdet med akrylmaling og collage (med inspiration fra blandt andre Tal R), læder, redesign, tegning og syning. Du vil få en bred forståelse for, hvad kunst er, og hvordan man arbejder kreativt. Vi vil lade os inspirere af hinanden og det omkringliggende samfund og tage på ture ud af huset, hvor vi suger inspiration og viden til os.

Skoleåret afsluttes med et projekt, hvor du har mulighed for at arbejde med de teknikker, du har lært i løbet af året.

 

 

 

 

 

 

Til top


Nyheder

10. Klasse Center Djursland
Stadion Allé 5
8500 Grenaa
Tlf. 89 59 22 00
EAN Nr.: 579 80 04 40 14 08
E-Mail: 10kcd@norddjurs.dk
©2018 10. Klasse Center Djursland
all rights reserved

Programmeret og hosted af nordicweb